اعتقاد به فال حافظ و استخاره یا فال قرآن

ساخت وبلاگ

آیا میشه به فال حافظ و استخاره اعتقاد داشت؟تا چقدر میشه بهش اطمینان داشت؟آیا اصلا درسته که بیاییم امامان خودمون و استخاره با قرآن رو رها کنیم و بچسبیم به حافظ؟
    باسلام و عرض احترام خدمت جناب منتظر
    فال گرفتن به معنی پیش بینی امور آینده است که این کار صحیحی نیست و اعمال فالگیرانِ مرسوم در اجتماع، کار صحیحی نیست و طبق نظر مراجع و بزرگان، عملِ حرامی محسوب می شود.
    اما در بین اخبار، احادیثی وجود دارد که به مدح و ذم فال، اشاره نموده اند. در آن مواقعی که فال را مذمت کرده اند، منظورشان پیش گویی و آینده نگری بدون دلیل است. مخصوصا اگر فال بد باشد، اما در مواقعی که تحسین کرده اند، آن موقعی است که درباره آینده، فکر خوبی و فال خوبی زده اند، نه به این معنا که این اتفاق حتما محقق خواهد شد و پیش گویی صورت گرفته باشد، بلکه به این معنا، امید است با توکل به خدای متعال، با حسن نظر و خیر اندیشی، فلان مساله به خیر و خوبی محققق گردد. لذا فرموده اند: تفأل‏ بالخير، تنجح.(غرر الحکم، ص 316) یعنی به امور خیر، فال بزنید که پیروز می شوید. این به معنای پیش گویی کردن نیست، بلکه خوش بینی و خوش فکر کردن است و خدا هم، دعای خیر و خوش بینی را مستجاب خواهد کرد.
    رسول خدا (ص) فرمود: هر گاه در كارى فال‏ بدزدى آن را انجام بده (و اعتنائى بفال مكن). یعنی با توکل به خدا و نیت خیر، آن عمل را انجام بده.
    گروهی به قرآن فال می زنند که در روایت هم از این عمل، نهی شده است. عن أبي عبد الله عليه السلام قال: لا يتفأل‏ بالقرآن.
    فال خیر زدن، همیشه خوب است، نه به معنای پیشگویی کردن و حکمی حتمی ایجاد کردن، بلکه به معنی خوش بین بودن و خوش نگریستن است. لذا از پیامبر نقل شده است که به أنس فرمودند: ای انس هنگامی که به امر خیری اهتمام ورزیدی، از خدای خویش، هفت مرتبه طلب خیر کن(استخاره ی حقیقی)، سپس نگاه کن و ببین چه چیزی به دلت می افتد، که هر چه بدلت افتد، خیری در آن است و انجامش بده.
    وَ فِي فِرْدَوْسِ الْأَخْبَارِ أَنَّ النَّبِيَّ ع قَالَ‏ يَا أَنَسُ إِذَا هَمَمْتَ بِأَمْرٍ فَاسْتَخِرْ رَبَّكَ فِيهِ سَبْعَ مَرَّاتٍ ثُمَّ انْظُرْ إِلَى الَّذِي يَسْبِقُ إِلَى قَلْبِكَ فَإِنَّ الْخِيَرَةَ فِيهِ‏ يَعْنِي افْعَلْ ذَلِك‏.(فتح الابواب اثر سید ابن طاووس، ص 156)

 استخاره با تفأل فرق می کند. استخاره دو نوع است، استخاره اصطلاحی: آن استخاره ای است که توسط قرآن یا تسبیح صورت گرفته و طبق فرمایش معصومین و دستورات آنها است که به روشهای مختلف و دعاهای مأثوری انجام می پذیرد.
استخاره نوع دوم، استخاره لغوی است که انسان می بایست در هر کاری آن را انجام دهد. یعنی در تمام امور ازخداوند متعال طلب خیر نماید و از او بخواهد، خیر را در امری که می خواهند انجام دهد، منظور کند.
تفأل هم به دو معناست، تفأل به خیر و تفأل به شر. اما تفأل به خیر، همیشه سفارش شده است. که به معنی خوش انگاری و خیر خواهی است، یعنی به امور الهی، خوش بنگریم و گمان بد نزنیم. تفأل به شر، صحیح نمی باشد.
نمی شود قرآن را باز کنیم و بگوییم که خدایا من نمی دانم فلان رفیقم، آدم خوبی است یا نه؟ آیا به او خوش بین باشم یا خیر؟ بعد آیه ای بیاید و بگوید«إِنَّ الشَّياطينَ لَيُوحُونَ إِلى‏ أَوْلِيائِهِمْ» یعنی شیاطین به دوستان خود پیغامهای مرموز و سری می دهند. یا آیه بیاید«وَ اقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُم» یعنی هر کجا آنها را یافتید، آنها را بکشید.
بعد، از طریق این آیات نتیجه بگیریم که این رفیق، انسان بد ذاتی است و به درد رفاقت نمی خورد. آیا با این روش، سنگ روی سنگ بند می شود؟!
آنچه که ما بدان موظفیم، تفأل به خیر زدن است، آن هم در اموری که جای خیر دارد، می توان خوش بین بود. در برابر دشمن جای تفأل به خیر زدن نیست.
هیچ گاه در برابر مسلمان تفأل به شر صحیح نیست و طبق حدیث، به این کار «طیره» میگویند. یعنی فال بد زدن.
«طيره‏ بكسر طا و فتح يا، يا سكون آن بمعنى فال بد است چيزهائى را كه شهرت كرده است مثل آن كه فلان خانه يمن ندارد و كسى كه از خانه بيرون رود حيوان سياهى اگر در برابر او پيدا شود بد است‏‏.»(لوامع صاحبقرانی، ج1، ص 488)
«طيره‏: بد فالى است، و در حديث است كه: رسول خدا(ص) فال خوب را دوست داشت و بد فالى را ناخوش مى‏ داشت‏»(ترجمه اصول کافی کمره ای، ج 5، ص 786)
استخاره هم شرایطی دارد که با رعایت آن، جواب خواهد داد و الا برای هر کاری نمی توان استخاره به قرآن کرد. اولا بعد از استشاره و مشورت خواهی است،دوما در هنگامی است که با وجود مشورت، به حالت دو دلی و سرگردانی باقی بمانیم.
آیا می توان در مسائل مملکتی و حکومتی، با قرآن استخاره کرد؟ مثلا آیا با آمریکا جنگ کنیم یانه؟ فرض کنید، خوب بیاید، آیا باید حمله کنیم؟! پیغمبران الهی و اولیای خدا،کجا چنین سیره ای داشتند؟! جز این که با تدبیر و مشورت و طلب خیر و توکل به خدا، کارها را انجام می دادند. دستوراتی هم که جهت استخاره آمده، البته با رعایت کردن فرضیاتی که مطرح شد.بهتر است از فال حافظ فقط لذت ببرید.

استخاره و فال قرآن...
ما را در سایت استخاره و فال قرآن دنبال می کنید

برچسب : استخاره,فال قرآن,فال حافظ,فال حافظ با معنی,استخاره اینترنتی, نویسنده : استخاره estekhare2014 بازدید : 422 تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393 ساعت: 14:51